Dim sum

Met tofu en shiitake

Bereiding dim sum

  1. Snijd de shiitake grof, maal die samen met de tofu in de mixer (niet te fijn, het mag nog structuur behouden) en doe vervolgens in een bakje.

  2. Haal de blaadjes van de korianderstengels, rol ze samen op en snijd dit fijn julienne; snijd de bieslook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het tofu mengsel. Voeg nu de sojasaus, chilisaus en sesamolie toe. Meng goed.

  3. Leg 1 wontonvel plat op de snijplank en leg daar 1 theelepel van het tofumengsel in het midden op. Smeer de bovenste hoeken in met eiwit en vouw dubbel. Verbind nu de voorste hoeken met elkaar en plak ze aan elkaar met een beetje eiwit, zodat er een bootvormige dim sum ontstaat. Herhaal dit met alle vellen.

  4. Verwarm een kookpan met een laagje water en daar bovenop een platte zeef met een deksel, zodat er stoom kan ontstaan. Knip een rondje uit bakpapier, wat perfect op de platte zeef past. Leg daar de gevouwen dim sum op en stoom deze in 5 minuten gaar. Herhaal dit proces met alle dim sum.

  5. Leg alle dim sum op een grood bord en garneer met sesamolie, hoisonsaus (druppelsgewijs), takjes kervel en zwarte sesamzaadjes.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten vulling

  • 100 gram tofu
  • 200 gram shiitake
  • 10 stengels bieslook
  • 5 stengels koriander
  • 10 ml sojasaus
  • 20 ml chilisaus
  • 10 ml sesamolie
  • 20 wontonvellen
  • 20 ml eiwit

Ingrediƫnten garnering

  • 1 el hoisinsaus (uit het eendenborst recept)
  • 10 gram zwarte sesamzaadjes
  • 3 takjes kervel