Gestoofde rettich

In Japanse bouillon

Bereiding

1. Breng het water met het zout aan de kook in een brede, diepe pan.
2. Schil de rettich en snijd deze in ronde plakken van ongeveer 4 centimeter dik.
3. Stoof de rettich 15 minuten zachtjes in water dat net niet kookt.
4. Haal vervolgens de rettich uit de pan en gooi het kookvocht weg. Doe in dezelfde pan de dashi, mirin en sojasaus en leg de rettich terug in de pan.
5. Breng het geheel aand e kook en laat het nog 5 minuten doorkoken.
6. Snijd de bosui in dunne ringen.
7. Haal wederom de rettich uit de pan en leg deze in een schaal, laat de bouillon in de pan.
8. Voeg de opgeloste maizena toe aan de bouillon en breng aan de kook. Kook de bouillon gedurende 1 minuut en roer goed met een garde.
9. Giet de bouillon over de gestoofde rettich en garneer met de bosui en sesamzaadjes. 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg rettich
  • 2 liter water
  • 20 gram zout
  • 1 liter dashi
  • 200 ml mirin
  • 200 ml sojasaus
  • 20 gram maizena, opgelost in 40 ml water

Ingrediƫnten garnering

  • 10 gram zwarte sesamzaadjes
  • 2 stengels bosui