Spruitjes met zwarte knoflook

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Maak de spruitjes schoon en doe ze in een mengkom. Voeg een scheutje olie en wat zout toe, meng goed en spreid de spruitjes uit op een bakplaat.

3. Bak de spruitjes 10 minuten in de oven tot de spruitjes bruin zijn. Haal de spruitjes uit de oven en laat afkoelen.

4. Maak de zwarte knoflook schoon en doe de teentjes in een kleine handblender. Voeg het komijnzaad, de blaadjes van de tijmtakjes en een klein scheutje olie toe. Maal tot de knoflook helemaal fijn is.

5. Rooster de pompoenpitten in een droge pan tot ze geurig zijn. Haal uit de pan en laat op een bordje afkoelen.

Wacht met het afmaken van het gerecht tot u bijna aan tafel gaat.

À la minute

Smelt de boter in een grote koekenpan en laat lichtbruin worden. Doe de knoflookpuree en de pompoenpitten erbij en bak 1 minuut mee. Doe de spruitjes erbij en bak 2 minuten. Voeg het citroensap toe en haal de pan van het vuur.

 

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1000 gram spruitjes
  • 1 el komijnzaad
  • 1 bol zwarte knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 100 gram boter75 gram pompoenpitten
  • 40 ml citroensap