Duurzaamheid

The Farm Kitchen's Kookfabriek kookt met de seizoenen mee, daarnaast serveren wij groentemenu's en maken wij gebruik van biologische ingrediënten. Dat is beter voor ons en de planeet!

Wij vinden het belangrijk dat duurzaam, lekker eten gemakkelijker en aantrekkelijker wordt. Dat is precies wat er in onze kookworkshops centraal staat.

Duurzaam koken

Bij The Farm Kitchen's Kookfabriek worden er groentemenu's gekookt, hiermee willen wij onze carbon footprint (=CO2 uitstoot) verkleinen en laten zien hoe lekker en veelzijdig groente uit de volle grond kan zijn. Wij hebben ervoor gekozen om zo veel mogelijk met biologische en seizoensgebonden producten te werken. Op deze manier streven we ernaar om klimaat positief te koken.

The Farm Kitchen 

The Farm Kitchen werd in 2018 opgericht door topchef Jonathan Karpathios en nature impact ondernemer Xander Meijer vanuit de vurige overtuiging dat de voedselketen voor alle partijen gezond moet zijn; de grond, de mens én de planeet. Bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek wordt er enkel gewerkt met de verse oogst van lokale regeneratieve boeren. “Moeder Aarde is onze Executive Chef en Earth’s Own Cuisine is wat wij serveren”, zo legt chef Jonathan uit. Zo zijn er een aantal waarden die voor ons van uiterst belang zijn. Grow, eat, love repeat!

1. Heerlijk en kleurrijk

Groenten zijn allesbehalve saai! Alles wat wij op tafel zetten is prachtig van kleur en heerlijk van smaak. Proef en geniet van alles wat de natuur te bieden heeft!  

2. Lekker lokaal

Al onze producten zijn afkomstig van lokale boeren. Nederland heeft een grote variëteit aan streekproducten! Onze gerechten zijn dus elke keer anders, omdat wij altijd werken met wat het seizoen ons te bieden heeft. 

3. Fris en vers

Alle groenten en fruit waar wij mee koken komen rechtstreeks van het land. Knapperige kroppen sla, stevige appels en prachtig rode radijsjes; alles is zo vers als maar kan!

4. Zo min mogelijk afval

Van deze lekkere oogst gooien wij uiteraard zo min mogelijk weg. Praktisch alles wat in eerste instantie niet gebruikt wordt, wordt bijvoorbeeld gefermenteerd of verwerkt in een hartverwarmende soep.

5. Alles voor Moeder Aarde

Naast dat wij zo min mogelijk verspillen, werken wij alleen samen met regeneratieve boeren die ons helpen met het herstellen van de bodem. Ons bedrijf is dus CO2 neutraal. Ook kopen we zoveel mogelijk biologisch en lokaal in. Zo kunnen wij van Moeder Aarde blijven genieten!

Heb je na het lezen van deze pagina vragen over The Farm Kitchen? Neem dan contact met ons op.

Workshops

Ben je benieuwd geworden naar onze mogelijkheden?

Klik dan op deze link om onze verschillende arrangementen met The Farm Kitchen menu's te bekijken.

Koken bij De Kookfabriek
Verschillende tarieven
Van 3 tot 4,5 uur

The Farm Kitchen

Wil je meer weten over The Farm Kitchen? 

Neem dan een kijkje op hun website.