Eendenborstfilet

Met hoisin en spitskool

Bereiding eendenborst

1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
2. Maak kleine sneetjes in de vetrand van de eendenborstfilets in een ruitvormig patroon.
3. Verhit de braadpan op hoog vuur en bak de eendenborst ongeveer 8 minuten op de vetkant totdat deze mooi goudbruin is. Draai de eend vervolgens om en bak deze nog 30 seconden op de vleeskant, zodat deze dichtschroeit.
4. Leg alle eendenborsten op een ovenplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten voor een rosé resultaat. Haal de eend na 10 minuten uit de oven en zet deze weg. Hoe langer de eend kan rusten, hoe mooier het resultaat. Bewaar het vet dat van de eend af komt om de spitskool later in te bakken.

Bereiding spitskool

1. Snijd de spitskool in de lengte in vieren, verwijder de kern en leg de spitskool met de platte kant op de snijplank. Snijd de spitskool diagonaal in dunne reepjes van 1cm en leg deze apart. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
2. Rasp de gember en meng met alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een steelpan en zet dit apart; dit hoeft slechts verwarmd te worden bij het serveren van de eend.

À la minute

1. Wok voor het serveren de spitskooll in een hete wokpan met een beetje van het vet van de eendenborst, totdat de spitskool tegen de zwarte randjes aan, goed gebakken is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
2. Zet de saus op laag vuur. Zet de eend nog 3 minuten in de oven en snijd vervolgend elke eendenborst in 6 plakken. 
3. Serveer de eeng op de gewokte spitskool en lepel de saus er overheen.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten eend

  • 900 gram eendenborstfilet
  • 1 spitskool
  • 4 tenen knoflook

Ingrediƫnten hoisinsaus

  • 200 gram hoisin
  • 100 gram honing
  • 100 ml sushi-azijn
  • 40 ml worchestershire saus
  • 2 cm gember
  • 1 el szechuan peperkorrels