Gebakken pompoen met yoghurt

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Schil de flespompoenen en snijd in plakken van 1 cm. Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en bak de pompoen ongeveer 30 minuten.

3. Rooster de venkelzaadjes in een droge pan tot ze geurig zijn.

4. Pel en rasp de knoflook en doe in een metalen kom. Voeg de azijn, honing en venkelzaad toe. Meng goed door elkaar.

5. Als de pompoen gaar is, doe bij de vinaigrette, meng goed en laat afkoelen.

6. Meng in een andere kom de yoghurt met de crème fraiche.

7. Haal de blaadjes van de peterselie en dille, snijd fijn en voeg toe aan de yoghurt en crème fraiche.

8. Als de stukken pompoen zijn afgekoeld, doe ze dan bij de yoghurt. Meng alles samen en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.  

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 2 flespompoenen
  • 40 ml appelazijn
  • 25 ml honing
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el venkelzaad
  • 100 gram yoghurt
  • 50 gram crème fraîche
  • 3 takjes platte peterselie
  • 2 takjes dille