Gebraden piepkuiken

Bereiding

1. Bestrooi de kuikens met zout en peper en braad ze rondom aan in bruisende boter en olijfolie.
2. Vul de kuikens met een ½ teen knoflook, rozemarijn, tijm en een 1/6 citroen en braad 25 minuten met de braadjus in een op 160ºC voorverwarmde oven. Laat op het fornuis rusten en afkoelen.
3. Fileer de kuikens, haal de pootjes eraf. Leg de filets op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de pootjes met de vleugels rusten op een bord. Bewaar het braadvocht in de slede.

Presentatie

1. Verwarm het braadvocht van de kuikens en blus af met witte wijn. Laat iets inkoken en blus af met kookvocht van de aardappel. Stoof de kippenpoten en vleugels gaar in deze jus en breng op smaak met zout en peper.
2. Dresseer borden met filet, gestoofde poot en vleugel en jus

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 5 piepkuikens
  • 50 gr roomboter
  • 40 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • 10 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 50 ml droge witte wijn