In limoen gegaarde zalm

Bereiding

1. Snijd de zalm in hele dunne plakjes (trancheren) en leg de plakjes zalm in een schaal.
2. Snijdde limoenen doormidden en pers deze. Overgiet de zalm met het limoensap. Zet de zalm in de koeling en laat marineren.
3. Snijd de bosui schuin in dunne ringetjes. Halveer de rode peper en verwijder voorzichtig de zaadjes. Snijd de peper vervolgens in kleine reepjes.
4. Ontdoe de avocado van schil en pit en snijd het vruchtvlees in een kleine brunoise (dobbelsteentjes van 0.5 cm x 0.5 cm x 0.5 cm).

Presentatie

Haal de zalm uit het sap en dep het droog met keukenpapier. Verdeel de zalm over één bord en bestrooi met de avocado, bosui, korianderblaadjes en peper. Breng alles op smaak met peper en zout en maak af met een beetje olijfolie.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram verse zalm
  • 4 limoenen, het sap
  • 2 bosuien
  • 1 rode peper
  • 1 avocado
  • 1/2 bosje koriander
  • zout 
  • olijfolie