In olie gegaarde diamanthaas

Met mosterdsaus en ''pot-au-feu'' van groenten

Bereiding diamanthaas

1. Halveer en ontzaad de peper. Snijd de Spaanse peper fijn.

2. Schil de gember en snijd in plakjes, pel de ui en snijd de ui in vieren.

3. Kneus met de platte kant van je mes de knoflook, peuter de kardemom uit de peulen, snijd het citroengras in ringetjes.

4. Meng bovenstaande ingrediënten met steranijs, kruidnagel, sechuanpeperkorrels, citroenblad en zonnebloemolie en verwarm tot 80ºC. laat de olie terug koelen tot 60ºC

5. Bak de diamanthaas rondom aan in olijfolie in een hete koekenpan en leg in de warme olie

6. Zet de pan met diamanthaas en olie in een voorverwarmde oven op 50ºC en laat rustig garen tot serveren (minimaal 45 minuten)

Bereiding mosterdsaus

1. Verwarm op gematigd vuur de mosterd, boter en crème fraiçhe en klop tot een luchtige saus. Laat afkoelen.

À la minute

1. Verwarm al roerend de mosterdsaus.

2. Haal het vlees uit de olie, dep droog met keukenpapier en trancheer.

3. Verdeel de groente over een warm diep bord, dan het vlees, vervolgens de mosterdsaus over de helft van het vlees  en maak af met wat bieslook en fleur de sel.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten diamanthaas

  • 1 spaanse peper
  • 1 stukje gember 2 bij 2 cm
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 peulen kardemom
  • 1 stengel citroengras
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 10 sechuan peperkorrels
  • 3 blaadjes citroenblad
  • 1200 gram diamanthaas
  • olijfolie
  • fleur de sel

Ingrediƫnten mosterdsaus

  • 60 gram grove mosterd
  • 100 gram boter
  • 100 gram crème fraîche