Indiase chicken curry

Een Indiaase chicken curry met zelfgemaakte currypasta.

Bereiding chicken curry

1. Snijd de chilipepers, sjalotten en één stengel citroengras grof.
2. Maak de curry door de ingrediënten te vermalen in een blender, een beetje olijfolie toe te voegen en tot een smeuïge pasta te draaien.
3. Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de haricots verts en de suikerpeultjes beetgaar en koel meteen af in ijskoud water. Zo blijven ze knapperig en behouden ze hun mooie groene kleur.
4. Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bak de kip aan in een wok, voeg de currypasta toe en bak even mee.
5. Voeg de kokosmelk, djeroek poeroet, vissaus en de gekneusde stengel citroengras toe en laat het geheel inkoken en gaar sudderen.

Bereiding rijst

1. Snipper de ui in kleine bloikjes en bak in de helft van de boter glazig. (Doe dit in een ovenbestendige pan)
2. Breng de bouillon tegen de kook aan. Stoof de rijst 2 minuten in het boter/ui mengsel en overgiet met de warme bouillon. Knip een cartouche (ruim zittende ''deksel'') van bakpapier.
3. Bedek de rijst met de cartouche en zet 13 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven. 
4. Haal de rijst uit de oven en controleer de garing. Verdeel het restant van de boter over de rijst en plaats de cartouche terug. 

Presentatie

1. Roer de rijst voorzichtig om en breng de rijst end e curry op smaak met zout, limoensap en koriander.
2. Voeg de haricots verts en de peultjes toe aan de curry.
3. Serveer de curry en de rijst naast elkaar.

Voor 10 personen

Ingrediënten currypasta

  • 6 rode pepers
  • 1 stengel citroengras
  • 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el geschilde, verse gember
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • olijfolie

Ingrediënten chicken curry

  • 6 dl kokosmelk
  • 2 el curry (zelfgemaakt)
  • 1 el vissaus
  • 650 gr kipfilet
  • sap van 1/2 limoen
  • koriander
  • 2 bladeren djeroek poeroet
  • 1 stengel citroengras
  • 250 gram haricots verts
  • 250 gram suikerpeultjes

Ingrediënten rijst

  • 1 witte ui
  • 100 gram boter
  • 750 ml kippenbouillon
  • 500 gram rijst
  • koriander
  • sap van 1/2 limoen
  • zout