Kip alla pizzaiola

In de oven bereide kippendijen met mozzarella en tomatensaus

Bereiding

1. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten aan. Schenk de witte wijn erbij en kook tot de helft in.
3. Voeg de gepelde tomaten toe en kook op middelhoog vuur in circa 15 minuten tot een mooie saus.
4. Pluk de oregano en basilicum en snijd grof. Voeg ongeveer ¾ van de kruiden toe aan de saus.
5. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Wentel de dijen vervolgens door de bloem.
6. Verhit een scheut olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kippendijen rondom goudbruin.
7. Snijd de mozzarella in plakken, voor iedere kippendij één plak. Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de dijen in de saus en leg op iedere dij een plakje mozzarella.
8. Bak de kippendijen in de oven in circa 20 minuten gaar op 180 graden.

Presentatie

Haal de kip uit de oven en controleer deze op gaarheid. Je kan de gaarheid van de kip controleren door een klein sneetje te maken in het kippenvlees. Het vocht wat uit de kip komt moet dan helder zijn. Als het vocht troebel is moet de kip nog even terug in de oven.

Garneer de schaal met kippendijen met de overgebleven basilicum en oregano. 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 325 ml witte wijn
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 6 takjes oregano
  • 1/2 bosje basilicum
  • 10 kippendijen
  • 100 gram bloem
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie