Kippenpoten uit de oven

Met olijven en hazelnoten

Bereiding 

1. Snijd de citroen in achten en vervolgens in de breedte doormidden.

2. Snijd de olijven doormidden en doe samen met de citroen in een kom.

3. Haal de blaadjes van de takjes tijm en oregano en doe die bij de olijven en citroen in de kom. Pel de knoflooktenen, snijd ze grof en doe ze bij de olijven.

4. Doe vervolgens de rode wijnazijn, de honing en een scheutje olijfolie erbij.

5. Snijd de kippenpoten 3 keer in tot op het bot en doe bij de marinade, meng goed en doe de kip in een braadslede. Zorg dat het vel van de kip naar boven ligt. Doe de witte wijn erbij en zet de kip in oven op 180 graden.

6. Bak de kip ongeveer 45 minuten en bedruip de kip halverwege. 

7. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan tot ze licht gaan kleuren. Haal ze uit de pan en hak grof. Bewaar voor de garnering later.

À la minute

1. Haal de kip uit de oven en check of de kip gaar is. Zet als het nodig is de kip nog even terug.

2. Bestrooi de kip met de hazelnoten en serveer met de spruitjes, pompoen en de parelgort.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 10 kippenpoten, zonder rug
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram groene olijven
  • 100 gram zwarte olijven
  • 5 takjes tijm
  • 3 takjes oregano
  • 40 ml rode wijnazijn
  • 30 ml honing
  • 125 ml witte wijn
  • 50 gram hazelnoten