Lamskebab

Met tzatziki

Bereidingswijze kebab

1. Leg de houten prikkers in koud water.
2. Pel de ui en knoflooktenen en snijd grof. Haal de blaadjes van de munt en peterselie.
3. Doe de ui, knoflook, munt en peterselie samen met het komijnpoeder, het korianderpoeder en cayennepeper, het ei en de panko in een kleine blender en mix tot een egale massa.
4. Doe het mengsel bij het lamsgehakt en meng goed tot alle kruiden zijn opgenomen door het vlees. Breng op smaak met peper en zout.
5. Verdeel het vlees in 10 porties en rol elke portie uit tot 10cm breed.
6. Doe elke rol op een (in water gewelde) lange houten prikker.
7. Zet een pan op hoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe.
8. Bak de kebabs tot ze rondom goudbruin zijn. 
Wacht tot een kant bruin is en draai ze dan pas om, dan vallen ze niet uit elkaar.
9. Haal ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.

Bereiding tzatziki

1. Rasp de komkommer in een zeef die in een kom hangt. Bestrooi de komkommer met zout en laat dit 5 minuten staan.
2. Verkruimel de feta boven de yohurt, pers de knoflook uit en voeg toe aan de feta en yoghurt.
3. Haal de blaadjes van de munttakjes en snijd fijn.
4. Druk met een lepel het overtollige vocht uit de komkommer en meng de komkommer met de yoghurt.
5. Voeg de olijfolie, witte wijnazijn en munt toe aan de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
6. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie en bestrooi met extra peper.

À la minute

1. Doe de kebabs 5 minuten voor serveren nog even in de oven.
2. Leg de kebabs op een bord en serveer met de tzatziki. 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten kebab

  • 500 gram lamsgehakt
  • 10 lange houten prikkers
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram komijnpoeder
  • 15 gram korianderpoeder
  • 5 gram cayennepeper
  • 40 gram panko
  • 1 ei
  • 3 takjes platte peterselie
  • 2 takjes munt

Ingrediƫnten tzatziki

  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram feta
  • 250 gram yoghurt
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 20 ml olijfolie
  • 2 takjes munt