Paella valenciana

Met kippendijen en chorizo

Bereidingswijze

1. Snijd de kippendijen in stukjes van 2x2cm, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in kleine blokjes.
2. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de peultjes en snijbonen in dezelfde grootte als de kippendijen.
3. Zet een brede bakpan op hoog vuur
4. Als de pan goed warm is, voeg de olijfolie toe en bak de kippendijen totdat ze rondom goudbruin zijn.
5. Voeg de snijbonen, tuinbonen en peultjes toe en bak 3 minuten tot de groentes bruine randjes hebben.
6. Doe de blokjes tomaat en fijngesneden knoflook erbij.
7. Laat dit 2 minuten bakken en voeg de chorizo en het paprikapoeder toe. Bak kort mee (paprikapoeder verbrandt snel!)
8. Voeg de kippenbouillon en de saffraandraadjes toe en breng aan de kook.
9. Doe de rijst erbij en zorg dat deze goed is gemengd met de andere in grediënten.
10. Breng aan de kook en gaar de rijst in 12 minuten op hoog vuur. Roer de rijst NIET!
11. Leg na 12 minuten de rozemarijn op de rijst en draai het vuur laag. Doe het deksel op de pan en gaar de paella nog 6 minuten op laag vuur.
12. Controleer of de rijst gaar is en haal de pan van het vuur. Laat de paella 5 minuten rusten voor het serveren.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram kippendijen
  • 10 draadjes saffraan
  • 100 gram chorizo
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram tuinbonen
  • 100 gram peultjes
  • 4 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 gram paella rijst