Parelgort

Met rode biet, komkommer en peultjes

Bereiding

1. Zet de parelgort op in ruim koud water en voeg wat zout toe. Breng aan de kook en kook de parelgort 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de parelgort te droog kookt.

2. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer daarna in kleine blokjes, ongeveer 5x5x5mm.

3. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en doe bij de komkommer in een kom.

4. Als de parelgort gaar is, giet af en laat afkoelen.

5. Zet een pan met water op het vuur en maak de peultjes schoon. Als het water kookt, voeg zout toe en blancheer de peultjes 3 minuten. Giet de peultjes daarna af en spoel onder koud water tot helemaal afgekoeld.

6. Snijd de rode biet in blokjes, dezelfde grootte als de komkommer. Houd de blokjes biet apart tot vlak voor het opdienen. Zo behoudt de rest van de ingrediënten zijn kleur.

7. Haal de blaadjes van de peterselietakjes en hak deze fijn.

8. Als de parelgort is afgekoeld, voeg alle ingrediënten toe en meng goed. Breng de salade op smaak met peper, zout, olijfolie en/of citroen.

Ingrediƫnten

  • 250 gram parelgort
  • 2 rode bieten
  • 250 gram peultjes
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 3 takjes peterselie

Voor 10 personen