Peking eend

Met pannenkoekjes, hoisinsaus en zoetzure radijs

Bereiding eendenborst - deel I

  1. Wrijf de vleeskant van de eendenborsten in met het five-spice poeder en bestrooi met wat zout.
  2. Snijd het vet van de eend in, in een ruitvormige patroon. Leg de eendenborsten op een bord en laat het vlees 15 minuten marineren.

Bereiding hoisinsaus

  1. Pel en rasp de teen knoflook.
  2. Meng de knoflook met de andere ingrediënten (behalve de sambal en sriracha) en roer met een garde tot de saus glad is. Voeg de sambal en sriracha naar smaak toe.

Bereiding eendenborst - deel II

  1. Leg de eendenborsten, met de vet-kant naar beneden, in een koekenpan en zet de pan dan pas op middelhoog vuur. Bak de eend 8-10 minuten op de vet-kant, tot de huid goudbruin en knapperig is.
  2. Kneus de teen knoflook, doe in de pan en draai de eendenborsten om. Bak de eend 3 minuten, zet daarna het vuur uit en bedruip de eendenborsten nog een paar keer met het vet.
  3. Haal de eend uit de pan en leg op een bakplaatje. Zet de bakplaat 10 minuten in de oven op 130°C. Laat daarna de eend rusten.

Bereiding groenten

  1. Snijd de radijzen in zo dun mogelijke plakjes en leg ze 30 minuten in de sushi-azijn.
  2. Snijd de komkommer in drie gelijke stukken. Snijd elk stuk in de lengte in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens in dunne reepjes.
  3. Verwijder het donkergroen van de bosui en snijd ze daarna diagonaal in dunne stukjes.
  4. Giet de radijs af en dep ze droog.

À la minute

  1. Warm de eend nog even op in de oven en snijd daarna in dunne plakken.
  2. Leg de pannenkoekjes, eend, komkommer, bosui en radijsjes naast elkaar op een snijplank.
  3. Doe de saus in een kommetje en zet die naast de andere ingrediënten. Serveer het geheel op de snijplank.

Voor 10 personen

Ingrediënten eend

  • 2 eendenborsten
  • 1 el five-spice poeder
  • 1 teen knoflook

Ingrediënten groenten

  • 1 komkommer
  • 3 bosuien
  • 8 radijzen
  • 150 ml sushi-azijn

Ingrediënten hoisinsaus

  • 40 gr sojasaus
  • 20 gr pindakaas
  • 20 gr miso
  • 25 gr bruine suiker
  • 30 ml rijstazijn
  • 1 teen knoflook
  • 30 ml sesamolie
  • 1 tl sambal oelek
  • 1/2 tl sriracha

Pannenkoekjes

  • 15 pannenkoekjes