Pork Belly

Hoofdgerecht met Oosterse marinade, geserveerd uit de oven

Bereiding Pork Belly

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Verwarm een braadslee of ovenvaste pan voor met een beetje olijfolie zodat deze goed heet is voordat het vlees erin gaat.
  3. Bestrooi het vlees met zout en peper en druk dit een beetje aan. Braad nu het vlees rondom goudbruin in 5 – 10 minuten.
  4. Verwijder het vel van de knoflook en snijd in dunne plakjes.
  5. Voeg de knoflook, chili ringen, Szechuan peperkorrels, steranijs, gembersiroop en de honing toe en verhit dit nog ongeveer 2 minuten tot de honing begint te karamelliseren.
  6. Voeg de sojasaus, rijstazijn, kippenbouillon en sherry toe, breng het aan de kook en laat dit ongeveer één minuut doorkoken.
  7. Plaats de braadslee/pan voor ongeveer een uur in de oven. Draai na een half uur het vlees zodat de andere kant ook gekleurd wordt.
  8. Haal de braadslede uit de oven en haal het vlees uit de saus. Kook de saus ongeveer 5 minuten tot de saus wat dikker is geworden. Doe uiteindelijk het vlees terug in de saus.

 

Presentatie

Snijd de bosuien in dunne ringen en strooi over de pork belly. Serveer samen met de saladetzatziki en flatbread

 

Eet smakelijk!

 

Voor 10 personen

Ingrediënten

  • 1.5 kg pork belly
  • Olijfolie
  • Zout & peper (grof)
  • 4 knoflooktenen
  • 1 tl chili ringen
  • (gedroogd)
  • 1 tl szechuan
  • Peperkorrels
  • 2 steranijs heel
  • 4 tl gembersiroop
  • 4 tl honing
  • 75 ml sojasaus
  • 2 tl rijstazijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml droge sherry
  • 4 bosuien