Viskoekjes

Met sweet chili saus

Bereiding sweet chili saus

  1. Snijd de rode peper doormidden en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Snijd de peper in zo klein mogelijke blokjes.
  2. Rasp de gember en knoflook en doe samen met de gesneden peper in een steelpan.
  3. Doe het water, de azijn, de suiker en de helft van de sambal erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 3 minuten doorkoken.
  4. Roer de maïzena los met wat water en voeg toe. Breng het geheel kort aan de kook. Als de saus is gebonden is, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Proef de saus en voeg eventueel nog wat van de andere helft van de sambal toe.

Bereiding viskoekjes

  1. Doe de zonnebloemolie in een steelpan en zet op het vuur.
  2. Doe de witvis, curry pasta, het ei, de vissaus, limoenbladeren en de tapiocabloem in een blender. Mix alles tot een gladde puree.
  3. Doe het vismengsel in een mengkom. Snijd de sperziebonen in zo dun mogelijke plakjes en doe die bij de vis. Meng het geheel goed.
  4. Maak met twee lepels bolletjes van de vis. Frituur de viskoekjes tot ze goudbruin en gaar zijn.

Presentatie

Serveer de viskoekjes met de chilisaus direct aan het kookeiland.
De chilisaus die over is kunt u later nog bij het diner op tafel zetten.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten viskoekjes

  • 500 gr witvis
  • 50 gr sperziebonen
  • 40 gr currypasta
  • 1 ei
  • 50 ml vissaus
  • 4 limoenbladeren
  • 1/2 tl tapiocabloem
  • 1 l zonnebloemolie

Ingrediƫnten sweet chili saus

  • 1 rode peper
  • 60 gr suiker
  • 75 ml water
  • 60 ml rijstazijn
  • 1 tl sambal
  • 5 gr gember
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 tl maïzena
  • zout en peper