Big Green Egg Masterclass

Onder leiding van Topchef Julius Jaspers wordt er een 3-gangen menu gekookt op de Big Green Egg's. Een echte aanrader voor het voorjaar! | €85,00 pp p.p.

Big Green Egg Masterclass

Afgelopen vier jaar was het een enorm succes, de Big Green Egg Masterclass onder begeleiding van Topchef Julius Jaspers.  Ook dit jaar hebben wij besloten om dit evenement in het voorjaar van 2019 bij zowel De Kookfabriek Amsterdam, Rotterdam als Utrecht te laten plaatsvinden zodat er voor iedereen voldoende beschikbaarheid is!

Samen met circa (6 tot) 8 personen deelt u een kookeiland en bereidt u gezamenlijk het hele menu. Bestaat uw gezelschap uit 8 personen of meer dan heeft u de beschikking over uw eigen kookeiland(en), begeleiding en dinertafel(s). De totale groepsgrootte is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Voor onze masterclasses hoeft u absoluut geen topchef te zijn. U kunt online reserveren. Bekijk hiernaast onze agenda!

Let op: De Masterclass op 18 mei in Rotterdam duurt van 15:00 tot 19:30 uur. De andere Masterclasses zijn van 16:00 tot 20:30 uur. 

Programma

Na een feestelijk ontvangst met een glas prosecco start Topchef Julius Jaspers met een uitleg over het 3-gangen menu en de Big Green Egg. Vervolgens gaat u in teams van circa (6 tot) 8 personen per kookeiland aan de slag. Ieder kookeiland bereidt het hele menu, wat inhoudt dat u gemiddeld met 2 personen aan 1 gerecht werkt. 

Elke gang heeft een hoofd ingrediënt met een andere bereiding op de Big Green Egg. Onder begeleiding van Julius Jaspers en onze culinair coaches leert u de fijne kneepjes voor een perfecte bereiding op de Big Green Egg. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur gaat u aan tafel om te genieten van uw eigen gemaakte culinaire hoogstandjes. Tussendoor gaat u nog kort de keuken in voor de laatste handelingen aan de volgende gang.

Gedurende het gehele programma is een all-in drankarrangement inbegrepen.

Prijs

De kosten voor de Masterclass bedragen €85,- per persoon inclusief onderstaand drankenarrangement.

Menu

Amuse
Spicy pig candy, bacon met knoflook en mosterd

Voorgerecht
Zalm met dille, limoen en kappertjes
Gegrilde avocado met tomatensalsa
Witlof met citrus

Hoofdgerecht
Lamskebabs met gerookte yoghurt
Longhaas cavemen met mierikswortelsteaksaus
Champignons met sjalot en spek

Afsluiting
Koffie en/of thee met huisgemaakte friandises

Mogelijkheden

Op vaste data en locaties
Inschrijven vanaf 1 persoon
Programma duurt 4,5 uur