Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk werd door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van 2014. Hij werkte zich van koksmaatje van Ron Blaauw in amper zes jaar op tot chefkok van Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. In Montpellier, Frankrijk, werkte Bijdendijk als chef de partie en later souschef bij Le Jardin des Sens*** van de gebroeders Pourcel. In 2012 werd hij chef bij Michelinster restaurant Bridges. Sinds november 2014 is Bijdendijk Executive Chef van Restaurant Rijks waar hij in 2016 één Michelin ster behaalde.

Op 14 november 2017 kwam zijn eerste boek, ''Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen.'', uit. Hij schotelt een keur aan originele en uitdagende recepten voor aan de ambitieuze thuiskok. Iedere deelnemer aan de Masterclasses vanaf 2018 krijgen na afloop van de Masterclass het boek mee naar huis. Zo kunnen ze thuis nog meer originele Bijdendijk gerechten serveren.

Tijdens de Masterclass met Joris Bijdendijk gaat u onder zijn begeleiding en die van onze culinair coaches aan de slag met een 4-gangen seizoensmenu. Deze recepturen worden door Joris Bijdendijk geschreven.

Het menu

Amuse
Gefrituurde ansjovis in brioche, met tomatenkaramel en salie
Voorgerecht
Groene gazpacho met Groningse burrata, granaatappel en avocado
Hoofdgerecht
Kabeljauw met ratatouille en basilicum
Dessert
Rum-ananas, met lopend chocoladetaartje en boerenjongensijs