Choi Kimchi

Kimchi is een Koreaans gerecht gemaakt van gefermenteerde groenten, zoals Chinese kool en radijs, met kruiden zoals rode peper en knoflook. Het ondergaat een fermentatieproces, waardoor het veel probiotica bevat. Kimchi is een veelvoorkomend bijgerecht in de Koreaanse keuken en wordt vaak geserveerd met rijst of gebruikt in diverse gerechten

De meeste mensen weten inmiddels wat kimchi is, maar durven zich nog niet te wagen aan het fermenteren. Terwijl dit hartstikke goed is voor je darmflora! In de supermarkt wordt bijna alles gepasteuriseerd om het voedsel langer houdbaar te maken. Echter verlies je hierdoor veel goede bacteriën die we vroeger veel meer in ons dieet hadden. De goede bacteriën genaamd probiotica kennen we hierdoor vaak enkel nog in pilvorm van de drogist. Echter willen ze bij Choi Kimchi de mensen weer leren fermenteren om hierdoor de probiotica op een natuurlijke wijze te nuttigen. En wat draagt bij aan een gezonde darmflora? Regelmatig gefermenteerde kimchi vol met probiotica eten!

De workshop:

  • Proeverij
    We duiken diep in de wereld van fermentatie en kimchi, met een heerlijke proeverij. Verwacht ook wat verhalen over hoe kimchi zijn plekje heeft veroverd in de Koreaanse cultuur.
  • DIY Kimchi
    Je gaat je eigen kimchi en een smakelijk Koreaans gerecht maken. Na de Koreaanse lunch neem je jouw creatie mee naar huis!

Ruby en Renée
Onze host Ruby is een talenwonder, maar ze voelt zich het meest in haar element in het Engels. Geen zorgen, als Engels niet jouw voorkeur heeft, is Renée er om je in het Nederlands te assisteren.