Aardappel asperge salade
Een heerlijk gevulde salade.Bereiding salade
- Verwarm een oven voor op 210 °C hete lucht.
- Snijd de aardappels doormidden en doe ze in een pan met koud water en zout, zet op hoog vuur. Laat de aardappelen doorkoken tot ze beetgaar zijn, ongeveer 10 minuten. Neem van het fornuis en giet af.
- Breng de aardappelen op smaak met zout, tijm en wat olijfolie.
- Doe de aardappels in een ovenschaal en rooster de aardappels mooi bruin in ongeveer 20 minuten.
- Zet een extra pan met water op het fornuis en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de groene asperges in schuine plakken van circa 0,5cm dikte. Snijd ook de groene bonen doormidden.
- Blancheer de groene asperges voor 1 minuut tot dat ze beetgaar zijn. Neem de asperges uit de pan met een schuimspaan en blancheer daarna de peultjes voor 3 minuten tot dat ze beetgaar zijn.
- Snijd met behulp van een mandoline de radijsjes en rode ui in dunne plakjes.
- Halveer vervolgens de cherrytomaatjes en hak de dille fijn.
- Laat de kappertjes uitlekken.
- Zet een pan zonnebloemolie op het fornuis en laat heet worden.
- Frituur de kappertjes tot krokant, dit is wanneer de olie net niet meer borrelt. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bereiding dressing
- Snijd de sjalot en de knoflook grof. Pluk de blaadjes peterselie en basilicum van de stengels.
- Pak de maatbeker met de rode wijnazijn, mosterd en olijfolie, voeg hier de sjalot, knoflook, peterselie en basilicum aan toe. Mix dit goed met de staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper. Zet weg voor later gebruik.
À la minute
- Maak alle groentes los van elkaar op smaak met een beetje dressing en verspreid over 2 diepe borden, zodat je ze allemaal kan zien op het bord.
- Garneer met wat verse dille, gefrituurde kappertjes en de dressing.