Ananas rôti

Met crème fraîche, munt en amandelkrokantje

Bereiding

1. Schil de ananas, verwijder de oogjes, snijdt de ananas in de lengte in vieren en verwijder het hart.
2. Snijdt het vanillestokje in de lengte door en schraap er de zaadjes uit.
3. Laat boter smelten in een koekenpan, voeg de suiker en vanillezaadjes toe en verhit tot een gladde lichte karamel.
4. Bak de stukken ananas rondom ± 10 minuten in de karamel en blijf continu arroseren (met een lepel karamel over de ananas heen gieten) en draaien.
5. Blus de ananas af met passievruchtsap en laat indampen tot bijna droog.
6. Blus af met Malibu en laat indampen.
7. Laat de ananas afkoelen in de pan.

Bereiding crème fraîche

1. Haal de blaadjes van de takjes munt, snijd ze in dunne reepjes en snijd die dunne reepjes in minuscule stukjes. Spreid uit over een bakplaat met bakpapier en laat minimaal een uur drogen.
2. Sla de crème fraiçhe op met de poedersuiker. Zet koud.

Bereiding amandelkrokantje

1. Klop het eiwit los en meng met bloem, amandelpoeder, poedersuiker
en zachte boter tot een gladde massa.
2. Verdeel het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk
dun uit met een spatel.
3. Bestrooi met geschaafde amandelen, bak in ± 10 minuten goudbruin
in een voorverwarmde oven op 180ºC en laat afkoelen op een rekje.
4. Breek in stukken wanneer de koek goed is afgekoeld.

À la minute

Verwarm de ananas tot lauwwarm in het overgebleven vocht en snijd
in plakjes. Meng de munt met de crème fraiçhe.
Serveer ananas, crème en amandelkrokantjes en vergeet vooral de
ananaskaramel niet…

Voor 10 personen

Ingrediënten

1 ananas
20 gr boter
100 gr suiker
1 vanillestokje
200 ml passievruchtensap
50 ml Malibu (kokoslikeur)

Ingrediënten saus

3 takjes munt
300 gr crème fraîche
50 gr poedersuiker

Ingrediënten krokantje

60 gr eiwit
30 gr bloem
30 gr amandelmeel
75 gr poedersuiker
50 gr zachte boter
30 gr geschaafde amandelen