Chocoladebiscuit

Met muntsorbetijs en gefrituurde munt

Bereiding

1. Zet een pan op met een klein laagje water en verwarm deze. Smelt de pure chocolade met de boter ‘au bain Marie’ in een mengkom. Wanneer het geheel gesmolten is, van het vuur halen en mengen met de maïzena, amandelpoeder en het eigeel. Dit geheel goed door roeren.
2. Klop de eiwitten in een ontvette mengkom totdat deze stijf zijn. Voeg daarna al kloppend de suiker in etappes toe.
3. Roer de helft van de opgeklopte eiwitten goed door het chocolademengsel. Spatel daarna de andere helft van het opgeklopte eiwit voorzichtig en luchtig door het chocolademengsel. Schep dit in een spuitzak.
4. 
Vet de muffinvorm in met de boter. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het chocolademengsel. Leg in elk vormpje 3 witte chocoladedruppels in het midden en bedek dit met de rest van het chocolademengsel.
5. Zet dit in de koeling.

Presentatie

1. Bak de biscuits in een voorverwarmde oven op 180 graden circa 15 minuten.
2. Haal de vorm uit de oven wanneer de biscuits gaar zijn. Laat deze even afkoelen.
3. Druk de biscuits uit de vorm en plaats deze op een diep bord. Leg er een bolletje ijs naast en garneer met een gefrituurd takje munt.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 180 gr pure chocolade
  • 135 gr boter
  • 65 gr amandelpoeder
  • 150 gr maïzena
  • 100 gr eiwit
  • 65 gr eigeel
  • 150 gr suiker
  • 30 witte chocoladedruppels
  • 10 bolletjes sorbetijs
  • 10 takjes gefrituurde munt