Crème brûlée met tonkaboon

Een heerlijk dessert. 

Bereiding crème brûlée

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius.
  2. Doe de slagroom in een steelpan en verwarm op laag vuur met de tonkaboon en suiker, laat zeker 20 minuten trekken.
  3. Doe de eidooiers in een mengkom.
  4. Wanneer de slagroom kookt giet deze door een zeef in een litermaat. Schenk al roerende met een garde de hete slagroom bij de eidooiers. Blijf goed roeren tot er een samenhangend mengsel ontstaat, er mag geen schuim ontstaan. Als je niet voldoende roert zullen er klontjes ontstaan.
  5. Neem een grote braadslede en doe hier een laag water van ongeveer 1-2 centimeter in.
  6. Zet de crème brûlée bakjes in het water en vul ze met het slagroom/ei mengsel.
  7. Zet de braadslede in de oven en gaar gedurende 45 minuten.
  8. Laat de crème brûlée afkoelen in de koelkast. Ga ondertussen door met de volgende stappen.

Bereiding gemarineerde aardbeien

  1. Halveer de aardbeien en snijd de kroontjes ervan af.
  2. Doe de kroontjes, inclusief de stelen in een klein pannetje met balsamico azijn en basterdsuiker.
  3. Breng dit aan de kook, en kook door tot de kroontjes uit elkaar vallen.
  4. Passeer de massa door een zeef, dit is de marinade.
  5. Laat de marinade afkoelen en meng dit zodra het afgekoeld is met de gesneden aardbeien.

À la minute

  1. Giet wat rietsuiker op de crème brûlée’s en brand deze af met een gasbrander.
  2. Garneer de crème brûlée's met de gemarineerde aardbeien, en serveer uit.

Voor 8 personen

Ingrediënten crème brûlée

640 ml slagroom

80 gram suiker

140 gram eidooier

5 tonkabonen

100 gram rietsuiker

Ingrediënten gemarineerde aardbeien

600 gram aardbeien

100 gram balsamico azijn

200 gram lichtbruine basterdsuiker