Flensjes met vruchtenmousse, verse aardbeien en karamelsaus

Een heerlijk fris dessert. 

Bereiding vruchtenmousse

  1. Voeg de vegatine samen met de coulis in een steelpan en verwarm tot het begint te koken. Roer goed door en zet opzij.
  2. Klop de flora room samen met de suiker lobbig.
  3. Vouw vervolgens de coulis er doorheen met een spatel.
  4. Schep de vruchtenmousse in een spuitzak en leg weg in de koelkast. Ga ondertussen door met de volgende stappen.

Bereiding flensjes

  1. Verwarm de melk, dit mag niet koken.
  2. Zeef de bloem in een kom, en meng met de suiker. Doe hier ook een snufje zout bij
  3. Roer de eieren los in een aparte kom.
  4. Meng de eieren met het bloem-suiker mengsel.
  5. Voeg vervolgens beetje bij beetje de warme melk toe.
  6. Bak vervolgens stuk voor stuk hele dunne pannenkoekjes van het beslag in de geklaarde boter. Voeg niet alle geklaarde boter in 1x toe aan de pan, maar voor elk flensje een klein beetje. Ondertussen kan er iemand door met de volgende stappen.

Bereiding gemarineerde aardbeien

  1. Was de verse aardbeien en snij ze in kwarten.
  2. Meng de aardbeien met de crème de cassis en zet weg voor later gebruik. Ga ondertussen door met de volgende stappen.
  3. Bereiding karamelsaus:
  4. Verwarm de suiker voor de karamel met een klein beetje water in een steelpannetje, roer niet! Blijf goed opletten dat het niet verbrand.
  5. Wanneer de suiker bruin is geworden, voeg de room en boter toe en roer goed door met een garde tot een bruine karamelsaus.

À la minute

  1. Plaats de flensjes op de werkbank en spuit er een strook van de vruchtenmousse in en rol vervolgens op.
  2. Plaats op ieder bord 1 opgerold flensje en garneer af met de karamelsaus en aangemaakte aardbeien.

Voor 8 personen

Ingrediënten flensjes

250 gram bloem

50 gram suiker

4 eieren

650 ml volle melk

30 gram geklaarde boter

Ingrediënten aardbeien

250 gram verse aardbeien

15 gram crème de cassis

Ingrediënten vruchtenmousse

100 gram vruchten coulis

200 ml flora room

40 gram suiker

1 zakje vegatine

Ingrediënten karamelsaus

150 gram suiker

2 eetlepels water

150 ml slagroom

50 gram boter