Komkommer rettich rolletjes
Een heerlijk fris voorgerecht.Bereiding garnering
- Verwarm het pannetje met de azijn suiker en water tot alle suiker is opgelost.
- Snijd de radijsjes in partjes en plaats in de warme pan met het zoetzuur uit stap 1, haal van het vuur en zet weg voor later gebruik.
Bereiding chili-tuile
- Verwarm een oven voor op 180 °C hete lucht.
- Meng de poedersuiker en de bloem, voeg vervolgens de sriracha toe. Smelt vervolgens de boter en voeg dit ook toe. Meng tot een glad geheel en voeg 2 el water en de verschillende kleuren sesam toe. Spreid zo dun mogelijk uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de voorverwarmde oven voor 12 minuten.
- Laat de kletskop een paar minuten afkoelen en steek wanneer het nog warm is met een steekring mooie rondjes uit de koek.
Bereiding komkommer-rettich rolletjes
- Snijd de komkommers en rettich met behulp van een dunschiller in dunne langwerpige stroken.
- Meng de ponzu, zonnebloemolie, sesamolie, sushiazijn en crispy chili olie tot een dressing en laat in een kom zitten
- *vraag hiervoor eventueel een voorbeeld aan je culinair coach*: Leg voor elke 2 personen 2 stroken rettich naast elkaar en plaats daarna trapsgewijs 2 stroken komkommer naast elkaar daar bovenop. Herhaal dit nog 2 keer. Smeer dit in met de dressing van stap 7. Rol dit vervolgens op en snijd doormidden zodat 2 gelijke rolletjes ontstaan.
- Voeg aan de basismayonaise die van het team van de amuse afkomt het sap en zest (schil) van 1 limoen toe en doe het in een spuitzak.
À la minute
- Smeer op het bord een beetje van de mayonaise en plaats hier het komkommer rettich rolletje rechtop op. Doe hier vervolgens een lepel van de dressing uit stap 7 overheen.
- Maak een paar mooie toefjes mayonaise op de kletskop en leg deze er bovenop. Steek hier een paar stukjes zoetzure radijs in. Garneer met de cress.