Komkommer rettich rolletjes

Een heerlijk fris voorgerecht.

Bereiding garnering

  1. Verwarm het pannetje met de azijn suiker en water tot alle suiker is opgelost.
  2. Snijd de radijsjes in partjes en plaats in de warme pan met het zoetzuur uit stap 1, haal van het vuur en zet weg voor later gebruik.

Bereiding chili-tuile

  1. Verwarm een oven voor op 180 °C hete lucht.
  2. Meng de poedersuiker en de bloem, voeg vervolgens de sriracha toe. Smelt vervolgens de boter en voeg dit ook toe. Meng tot een glad geheel en voeg 2 el water en de verschillende kleuren sesam toe. Spreid zo dun mogelijk uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de voorverwarmde oven voor 12 minuten.
  3. Laat de kletskop een paar minuten afkoelen en steek wanneer het nog warm is met een steekring mooie rondjes uit de koek.

Bereiding komkommer-rettich rolletjes

  1. Snijd de komkommers en rettich met behulp van een dunschiller in dunne langwerpige stroken.
  2. Meng de ponzu, zonnebloemolie, sesamolie, sushiazijn en crispy chili olie tot een dressing en laat in een kom zitten
  3. *vraag hiervoor eventueel een voorbeeld aan je culinair coach*: Leg voor elke 2 personen 2 stroken rettich naast elkaar en plaats daarna trapsgewijs 2 stroken komkommer naast elkaar daar bovenop. Herhaal dit nog 2 keer. Smeer dit in met de dressing van stap 7. Rol dit vervolgens op en snijd doormidden zodat 2 gelijke rolletjes ontstaan.
  4. Voeg aan de basismayonaise die van het team van de amuse afkomt het sap en zest (schil) van 1 limoen toe en doe het in een spuitzak.

À la minute

  1. Smeer op het bord een beetje van de mayonaise en plaats hier het komkommer rettich rolletje rechtop op. Doe hier vervolgens een lepel van de dressing uit stap 7 overheen.
  2. Maak een paar mooie toefjes mayonaise op de kletskop en leg deze er bovenop. Steek hier een paar stukjes zoetzure radijs in. Garneer met de cress.

Voor 8 personen

Ingrediënten rettich rolletjes

2 komkommers

½ rettich

25 ml sesamolie

25 ml zonnebloemolie

25 ml rijstzijn

50 ml ponzusaus

2 el crispy chili olie

Ingrediënten limoenmayonaise

De helft van de mayonaise van de amuse

1 limoen

Ingrediënten chili-tuille

120 gram poedersuiker

30 gram bloem

25 gram boter

70 gram sriracha

2 el water

10 gram witte sesam

10 gram zwarte sesam

Ingrediënten garnering

50 ml azijn

50 gram suiker

100 ml water

200 gram radijsjes

Cress van Stadsjochies