Lemon meringue cheesecake

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe het taartdeeg in de bakvorm en druk goed aan. Leg een laag aluminiumfolie in de vorm en vul de vorm met de blindbak-vulling. Zet het taartdeeg in de oven en bak 20 minuten met de blindbak-vulling.

3. Haal na 20 minuten de vulling eruit en bak de taartbodem nog 10 minuten. Zet daarna de bodem weg om af te koelen.

4. Week de gelatineblaadjes in koud water.

5. Doe een klein laagje water in een pan en zet op het vuur. Pers de citroenen uit en doe het sap in een mengkom. Doe de 125 gram suiker en de eieren erbij en meng kort.

6. Als het water kookt, zet dan de mengkom op de pan; zo verwarmt de stoom van het water de mengkom. Roer continu met een garde tot de citroenmassa dikker wordt.

Haal dan de mengkom van de pan af en zet apart om af te koelen.

7. Sla de slagroom met de 30 gr suiker tot lobbig. In een aparte mengkom, meng de roomkaas met de mascarpone tot het een egaal mengsel is.

8. Roer de helft van de geslagen slagroom door de roomkaas/mascarpone en als die massa weer glad is, voeg dan de andere helft van de slagroom toe en roer glad.

9. Check ondertussen of de taartbodem is afgekoeld. Als de bodem koud is, maak de eerste laag van het slagroom/mascarpone-mengsel. Maak daarbovenop een mooie laag van citroen. Zet de taart in de koeling.

10. Sla in een schone kom de eiwitten op totdat ze gaan schuimen. Voeg vervolgens in stappen de suiker terwijl je blijft kloppen. Klop de meringue tot stijve pieken en doe in een spuitzak.

À la minute

1. Haal de taart uit de koeling en spuit de meringue er bovenop. Brand de meringue met een gasbrander, snijd de taart in het benodigde aantal stukken en serveer!

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1 taartdeeg
  • 150 gram mascarpone
  • 100 gram roomkaas
  • 125 gram slagroom
  • 30 gram suiker
  • 5 citroenen
  • 3 eieren
  • 125 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 120 ml eiwit
  • 100 gram suiker
  • blindbakvulling (rijst, witte bonen o.i.d.)