Lemon Milano

Een fris en modern alternatief voor de tiramisu.

Bereiding

1. Schrob 2 citroenen schoon onder de kraan en snijd in dunne plakken (kop en kont mogen weg).
2. Pers de andere citroenen uit en breng met water en suiker aan de kook.  Voeg de plakken citroen toe en laat 30 minuten tegen de kook aan garen tot het vocht bijna is verdampt.
3. Meng de mascarpone met slagroom, suiker en 200 ml citroensap en klop met een garde stijf.
4. Maak twee bodems met de helft van de lange vingers met de suikerkant naar beneden en besprenkel met de helft van het overgebleven citroensap. 5. Bedek met behulp van een spuitzak de bodems met de helft van het mascarpone-room-citroen mengsel.
6. Bedek de mascarpone met het restant van de lange vingers en besprenkel met het restant van het citroensap.
7. Bedek de 2de laag lange vingers met het restant van het mascarponemengsel en laat opstijven in de ijskast. Haal de citroenen uit de pan, laat uitlekken en afkoelen.

Presentatie

Snijd de Lemon Milano in 10 porties, garneer met schijven geconfijte citroen.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 4 citroenen
  • 150 ml water
  • 150 gram suiker
  • 400 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 120 gram suiker
  • 250 ml vers citroensap
  • 40 Italiaanse lange vingers (+/- 300 gram)