Maissoep

Een heerlijke kruidige soep met limoen en verse koriander.

Bereiding

1. Snijd de maiskorrels boven een kom van de kolf af.
2. Schil de ui en maak de knoflook schoon. Verwijder de schil van de gember.
3. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Kneus de sereh, snijd de ui, knoflook, gember en rode peper fijn.
4. Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hierin de mais, ui, knoflook, gember, sereh en peper.
5. Blus het geheel zodra de mais beginnen te karamelliseren af met de sojasaus en limoensap.
6. Vul de pan met water tot het mengsel net onder staat. Laat 30 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Haal de sereh uit de soep.
7. Mix glad met een staafmixer en schenk de kokosmelk en het water erbij.
8. Breng aan de kook en passeer de soep vervolgens door een fijne zeef. Roer met een lepel door de zeef om ervoor te zorgen dat de soep er beter doorheen gaat.
9. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en snijd in ragfijne reepjes, rasp de limoen.

À la minute

1. Verwarm de soep indien nodig.
2. Verdeel de soep over voldoende glazen en garneer met de koriander en limoenrasp, serveer direct aan het eiland.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

4 maiskolven
1 grote ui
3 tenen knoflook
30 gram gember
1 stengel sereh (citroengras)
1 rode peper
4 el sojasaus
400 ml kokosmelk
200 ml water
5 takjes koriander
Rasp en sap van één limoen