Moestuintje

Amuse met hummus, olijvenkruim en crudité

Bereiding hummus

1. Verwarm een steelpan op laag vuur en voeg de eetlepel zonnebloemolie toe.
2. Voeg de rasel hanout toe en bak circa 25 seconden aan, tot de kruiden beginnen te geuren. Deze techniek noem je myoteren.
3. Blus de ras el hanout af met het water.
4. Doe alle ingrediënten in een litermaat en mix met een staafmixer tot een gladde massa.
5. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Doe de hummus in een spuitzak.

Bereiding olijvenkruim

1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
2. Giet de olijven af en leg deze in een ovenschaal.
3. Droog de olijven gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven.
4. Doe de gedroogde olijven in eenkeukenmachine en mix kort tot de structuur van aarde.

Bereiding crudité

1.Schil de wortels en snijd hier kleine frietjes van.
2.Neem de venkel en snijd deze door de helft. Bewaar het loof van de venkel om de moestuintjes à la minute mee te garneren.
3.Snijd de kern eruit zodat de verschillende lagen loskomen.
4.Snijd vervolgens frietjes van de lagen venkel.
5.Snijd ten slotte de bleekselderij in kleine frietjes, pel waar nodig de draden weg.

À la minute

Leg een een klein stukje groente onderin het bloempotje om het gaatje te dichten. Vul ze vervolgens met de hummus. Steek hier de gesneden groenten in en dek de hummus af met de olijven ‘’aarde’’. Garneer met het venkelloof en de kiemplantjes.

 

 

 

Voor 10 personen

Ingrediënten hummus

480 gram uitgelekte kikkererwten
5 gram ras el hanout
10 gram sesamolie
5 gram zout
75 gram water
1 el zonnebloemolie

Ingrediënten olijvenkruim

1 pot zwarte olijven op water

Ingrediënten crudité

1 venkel
1 oranje wortel
1 paarse wortel
1 gele wortel
2 stengels bleekselderij
kiemplantjes