Oude kaasballetjes

Een heerlijke en simpele amuse. 

Bereiding kaasballetjes

  1. Maal het brood in de keukenmachine tot kruim, rasp de kaas, snijd de bieslook, en knoflook fijn en meng alles samen met paprikapoeder.
  2. Klop de eiwitten stijf met behulp van een garde.
  3. Meng met je handen voorzichtig het opgeklopte eiwit met het brood-kaasmengsel en het losse ei.
  4. Vorm met je handen balletjes ter grootte van een walnoot. Leg deze aan de kant.
  5. Mix het eigeel, gladde mosterd, sushi azijn en tabasco mengsel.
  6. Voeg hier, al kloppend, straalsgewijs de zonnebloemolie toe tot alle olie is opgelost.
  7. Splits de helft hiervan af voor het voorgerecht.
  8. Meng door de andere helft van de mayonaise de grove mosterd.
  9. Verwarm de olie in een steelpannetje tot er belletjes om een schone houten pollepel ontstaan, en frituur hierin de balletjes in 3 minuten goudbruin. Niet te veel tegelijk en regelmatig draaien!
  10. Pluk de blaadjes van de krulpeterselie en bewaar voor de garnering
  11. Serveer meteen uit op een plank met de mayonaise en gegarneerd met de peterselieblaadjes.

Voor 8 personen

Ingrediënten kaasballetjes

80 gram oud wit brood

250 gram oude kaas

15 gram bieslook

1 teen knoflook

10 gram paprikapoeder

60 gram eiwit

1 ei

Ingrediënten mayonaise

40 gram eigeel

7 gram gladde mosterd

4 druppels tabasco

15 gram sushi azijn

350 ml zonnebloemolie

15 gram grove mosterd

Ingrediënten garnering

9 takjes krulpeterselie

15 gram grof zeezout

1 liter zonnebloemolie, om in

te frituren