Oude kaasballetjes
Een heerlijke en simpele amuse.Bereiding kaasballetjes
- Maal het brood in de keukenmachine tot kruim, rasp de kaas, snijd de bieslook, en knoflook fijn en meng alles samen met paprikapoeder.
- Klop de eiwitten stijf met behulp van een garde.
- Meng met je handen voorzichtig het opgeklopte eiwit met het brood-kaasmengsel en het losse ei.
- Vorm met je handen balletjes ter grootte van een walnoot. Leg deze aan de kant.
- Mix het eigeel, gladde mosterd, sushi azijn en tabasco mengsel.
- Voeg hier, al kloppend, straalsgewijs de zonnebloemolie toe tot alle olie is opgelost.
- Splits de helft hiervan af voor het voorgerecht.
- Meng door de andere helft van de mayonaise de grove mosterd.
- Verwarm de olie in een steelpannetje tot er belletjes om een schone houten pollepel ontstaan, en frituur hierin de balletjes in 3 minuten goudbruin. Niet te veel tegelijk en regelmatig draaien!
- Pluk de blaadjes van de krulpeterselie en bewaar voor de garnering
- Serveer meteen uit op een plank met de mayonaise en gegarneerd met de peterselieblaadjes.