Paddenstoelen wonton met chili olie

Een fantastisch gerecht om samen te delen. 

Bereiding

  1. Snijd de shiitakes fijn. Schil en snipper de sjalot, rode peper en de knoflook. Rasp de gember.
  2. Bak de paddenstoelen aan in een wokpan zonder olie, voeg vervolgens de sjalot, knoflook en rode peper toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, sesamolie en sojasaus toe, en voeg dan de geraspte gember toe.
  3. Kook dit mengsel helemaal in en bak aan als het droog is.
  4. Neem 1 wonton vel plat in de hand, leg daar 1 eetlepel paddenstoelen mengsel op in het midden. Smeer de randen van het wonton vel in met water en vouw dubbel tot een rechthoek. Vouw de lange zijde om en verbind de hoekpunten met elkaar en plak ze aan elkaar met een klein beetje water zodat er een tortellini vormige wonton onstaat. Vraag eventueel de culinair coach voor een voorbeeld.
  5. Herhaal stap 4 totdat alle vellen of mengsel op is. Leg de wontons opzij voor later gebruik.
  6. Snijd de stengels bosui in fijne ringetjes en zet weg voor later gebruik.

À la minute

  1. Verwarm in een koekenpan een laagje zonnebloemolie. Plaats de wontons op met de platte kant in pan. Zodra de wontons goudbruin zijn aan de onderkant, giet dan een scheut water in de pan en plaats een deksel op de pan, hierdoor onstaat er een stomings process. Laat de wontons 5 minuten stomen in de pan totdat ze gaar zijn.
  2. Leg de wontons op een groot bord en garneer met de chili olie en gesneden bosui.

Voor 8 personen

Ingrediƫnten wonton

20 wonton vellen

500 gram shiitake

1 grote sjalot

20 gram sesamolie

30 gram sojasaus

200 ml paddenstoelenbouillon

2 tenen knoflook

1 rode peper

5 gram gember

2 el crispy chili olie

2 stengels bosui