Polentafriet met yoghurtdip

Een heerlijk recept voor smaakvolle polentafrietjes, geserveerd met een lekkere frisse yoghurtdip.

Bereiding polenta

1. Pluk de blaadjes kruiden van de steeltjes en snijd fijn.
2. Breng de melk en de groentebouillon samen aan de kook.
3. Voeg de polenta en de kruiden toe.
4. Gaar de polenta al roerende met een garde tot een dikke massa.
5. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg nu de boter en de helft van de Parmezaanse kaas toe er roer door.
7. Bekleed een ovenschaal met slagersfolie.
8. Stort de massa in een met slagersfolie beklede bakplaat en zet deze in de koeling.
9. Wanneer de massa is afgekoeld, haal uit de ovenschaal en snijd in de vorm van frieten. Je mag ze ook in andere vormen uitsteken met een steker.
10. Paneer de frieten met de nog ‘rauwe’ polenta, leg aan de kant en ga verder met de yoghurtdip.

Bereiding yoghurtdip

1. Pluk de peterselie van de takjes en snijd samen met de bieslook zeer fijn.
2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
3. Rasp de schil van de limoen.
4. Meng de yoghurt met de bieslook, peterselie, knoflook en limoenschil. Knijp de limoen uit boven het mengsel. Proef en breng op smaak met peper en zout.

À la minute

1. Frituur de polentafriet in de zonnebloemolie.
2. Presenteer de frieten op een plat bord en verdeel de andere helft van de Parmezaanse kaas eroverheen.
3. Bestrooi naar smaak met wat zout, presenteer met de yoghurtdip.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

Polenta friet
600 ml melk                                                                    
600 ml groente bouillon                                              
320 gram polenta                                                           
50 gram boter                                                            
5 gram verse oregano                                             
5 gram verse tijm                                                  
5 gram verse peterselie
2 gram chillivlokken
100 gram Parmezaanse kaas
100 gram polenta om mee te paneren
250 ml zonnebloemolie om in te frituren

Yoghurtdip
200 gram Griekse yoghurt
10 gram bieslook
10 gram peterselie
1 limoen
1 teen knoflook
peper en zout