Tempura bloemkool met vadouvan mayonaise
Een heerlijk gerecht waar je gezamenlijk van kunt genieten.Bereiding
- Zet een pan water met flink zout op het fornuis en breng aan de kook. Zet ook gelijk een kom met koud water klaar.
- Meng de eidooiers, vadouvan, sushiazijn, mosterd, zout en tabasco in een kom met een garde.
- Giet hier al kloppend druppelsgewijs de zonnebloemolie bij tot er een gladde mayonaise ontstaat, bewaar de mayonaise tot later gebruik
- Maak hapklare roosjes van de bloemkool en blancheer deze +- 3 minuten in het kokende water, verplaats vervolgens direct naar koude water en laat volledig afkoelen. Bewaar de bloemkoolstronk! Deze is nodig voor bij de soep.
- Meng de bloem, maïzena, bakpoeder, bruiswater en een beetje zout tot een glad beslag met behulp van een garde.
- Laat de roosjes uitlekken en zorg dat ze goed droog zijn, haal vervolgens door het beslag en daarna door de panko.
- Frituur de gepaneerde roosjes tot goudbruin op 170 °C in de zonnebloemolie.
- Meng het knoflookpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, gerookte paprikapoeder en zout en bestrooi de roosjes met dit mengsel.
- Snijd de rode peper en bosui schuin in flinterdunne reepjes
À la minute
- Presenteer de roosjes op een plank of schaal en garneer af met de bosui en rode peper, serveer daarbij los de mayonaise als dip in een schaaltje.