Tempura bloemkool met vadouvan mayonaise

Een heerlijk gerecht waar je gezamenlijk van kunt genieten. 

Bereiding

  1. Zet een pan water met flink zout op het fornuis en breng aan de kook. Zet ook gelijk een kom met koud water klaar.
  2. Meng de eidooiers, vadouvan, sushiazijn, mosterd, zout en tabasco in een kom met een garde.
  3. Giet hier al kloppend druppelsgewijs de zonnebloemolie bij tot er een gladde mayonaise ontstaat, bewaar de mayonaise tot later gebruik
  4. Maak hapklare roosjes van de bloemkool en blancheer deze +- 3 minuten in het kokende water, verplaats vervolgens direct naar koude water en laat volledig afkoelen. Bewaar de bloemkoolstronk! Deze is nodig voor bij de soep.
  5. Meng de bloem, maïzena, bakpoeder, bruiswater en een beetje zout tot een glad beslag met behulp van een garde.
  6. Laat de roosjes uitlekken en zorg dat ze goed droog zijn, haal vervolgens door het beslag en daarna door de panko.
  7. Frituur de gepaneerde roosjes tot goudbruin op 170 °C in de zonnebloemolie.
  8. Meng het knoflookpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, gerookte paprikapoeder en zout en bestrooi de roosjes met dit mengsel.
  9. Snijd de rode peper en bosui schuin in flinterdunne reepjes

À la minute

  1. Presenteer de roosjes op een plank of schaal en garneer af met de bosui en rode peper, serveer daarbij los de mayonaise als dip in een schaaltje.

Voor 8 personen

Ingrediënten bloemkool

1 grote bloemkool

150 gram bloem

30 gram maïzena

½ tl bakpoeder

230 ml bruiswater

1 tl knoflookpoeder

1 tl gerookt paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

1 tl kurkumapoeder

1 tl zout

150 gr panko

Zonnebloemolie om te frituren

Ingrediënten mayonaise

40 gram eidooier

2 el sushiazijn

1 tl mosterd

4 druppels tabasco

250 ml zonnebloemolie

1 el vadouvan

Ingrediënten garnering

3 stengels bosui

1 rode peper