Tomaten tarte tartin
Een heerlijk fris gerecht.Bereiding
- Verwarm een oven voor op 185 °C hete lucht.
- Maak de sjalotten schoon en snijd over de lengte in dunne reepjes en halveer de cherrytomaten over de lengte. Zet weg tot later gebruik.
- Snijd een cirkel van het bladerdeeg, iets groter dan de ovenvaste koekenpan.
- Smelt de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg de sjalotten toe en bak glazig. Voeg vervolgens de suiker toe en bak de sjalotten op laag vuur door tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn, dit duurt ongeveer 6 minuten.
- Voeg de cherrytomaatjes, tijm en balsamico toe en verwarm 2 minuten al omscheppend mee. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar.
- Dek het sjalotten-cherrytomatenmengsel af met het bladerdeeg. Zorg dat je het bladerdeeg iets in de pan duwt en om het mengsel heen. Prik gaatjes in het deeg met een vork en zet de tarte tatin in de oven. Bak de tarte tatin 20-25 minuten in de oven. Gaat het te hard? Dek de ovenvaste koekenpan dan af met aluminiumfolie.
- Rasp ondertussen de oude kaas en zet weg voor later gebruik.
À la minute
- Laat de tarte tatin minimaal 5 minuten afkoelen en giet eventueel wat van het vocht uit de pan. Laat een culinair coach helpen met het omdraaien van de tarte tatin.
- Snij de tarte tatin in stukken en garneer met rucola en geraspte oude kaas.