Vruchten mille feuille

Een heerlijk dessert om te delen.

Bereiding deeg

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C hete lucht.
  2. Smelt de boter met honing in een pan.
  3. Kwast over een plak filodeeg het honing-boter mengsel en leg hier de andere plak filodeeg overheen.
  4. Snijd de plakken filodeeg in stroken ter grootte van een gemiddelde smartphone en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij op zijn minst 3 plakken filodeeg per persoon.
  5. Zet dit in de voorverwarmde oven voor 5-10 minuten, tot het goudbruin kleurt. Zet dit vervolgens onder het kookeiland om af te koelen, en ga door met de volgende stappen.

Bereiding mascarpone crème

  1. Roer de mascarpone los in een kom samen met de vanille en de poedersuiker.
  2. Klop in een andere kom de slagroom lobbig.
  3. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de mascarpone.
  4. Schep het mengsel in een spuitzak en leg in de koelkast tot later gebruik.

Bereiding coulis

  1. Doe het bevroren fruit samen met het suiker en citroensap in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat circa 10 minuten doorkoken tot het fruit helemaal zacht is geworden. Voeg eventueel wat water toe om de saus iets dunner te maken.
  2. Pureer met een staafmixer en passeer het mengsel door een zeef. Vang de coulis op en bewaar tot later gebruik.

Bereiding aangemaakt fruit

  1. Snij de aardbeien in gelijke stukjes, en meng met de crème de cassis.

À la minute

  1. Spuit ongeveer 6 toefjes crème per bord.
  2. Leg hier vervolgens voorzichtig een plak filodeeg op.
  3. Spuit hier weer ongeveer 6 toefjes crème op per plak.
  4. Herhaal dit tot het filodeeg op is.
  5. Garneer met de coulis en de aangemaakte aardbeien.
  6. Tot slot, bestrooi de millefeuille met een laagje poedersuiker.

Voor 8 personen

Ingrediënten mascarpone crème

375 ml slagroom

750 gram mascarpone

1,5 tl vanille

105 gram poedersuiker

Ingrediënten coulis

400 gram bevroren fruit

40 gram suiker

Sap van 1 citroen

Ingrediënten garnering & aangemaakt fruit

Ingrediënten garnering

30 gram poedersuiker

Ingrediënten aangemaakt fruit

300 gram verse aardbeien

30 ml crème de cassis

Ingrediënten deeg

2 plakken filodeeg

50 gram boter

30 gram honing